Amrita Sher Gilt Indiában a 20. század egyik legnagyobb modern festőjeként tartják számon. Fiatal lányok című alkotása 1933-ban elnyerte a párizsi Szalon aranyérmét, ezzel ő lett az egyetlen ázsiai és - húsz évével- a legfiatalabb festő, akit a Szalon tagjává választottak. A tragikusan fiatalon elhunyt művész festményeit és családi fotóit néhány évvel ezelőtt, születésének századik évfordulója alkalmából, a Nemzeti Múzeum kerítésére függesztett molinókon láthatta először a magyar közönség, tavaly pedig Zebegény utcái adtak otthont a tárlatnak, amelyet a szervezők kiegészítettek a művész ott festett képeivel, illetve családi fotókkal, albumokkal. 

A filmvetítést követően Amrita festményei nyomában túra indult a településen. A résztvevők felkeresték azokat a helyszíneket, amelyek szerepelnek a festőművész képein. Többek között meglátogatták a templomot, a temetőt és a Szőnyi István Emlékmúzeumot. A séta folyamán Németh Zsuzsa művészettörténész tartott idegenvezetést az érdeklődőknek.

A kulturális túrát követően a résztvevők Amrita „A Templom” című képének helyszínén, a főtéren közösen festettek. Műveiket később egy közös kiállításon mutatták be a közönségnek. Délután az értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színház lépett fel a rendezvény keretében. A vendégek Amrita szellemi öröksége mellett a hozzá fűződő gasztrokultúrák ízeibe is belekóstolhattak, ismerkedhette a magyar és indiai konyhával.