Josefine de Roode holland művész 1998-ban a kreatív újrahasznosítás jegyében fejlesztette ki a textil, illetve más dekorációs alkotások készítésére is felhasználható speciális, levegőre száradó keményítő és ragasztó szert, mely természetes anyagok megformálására alkalmas. Magyarországon 2003 óta használják a megunt és kidobásra ítélt, elsősorban textilek dísztárggyá való alakítására. Antal Márta 5 éve foglalkozik textilszobrászattal. Elmondta, a sötét színű ragacsba belemártott anyagokat egy drótból megformált vázra építi fel és 24 órás száradás után festi a kívánt színre.

Mikesi Tamás, a Mátyás Király Művelődési Ház igazgatója elmondta Antal Márta kiállításával egyszerre két tárlat is díszíti az intézmény falait, hiszen május óta megtekinthető ott Széchenyi élete és munkássága. A megnyitón Legényné Andresz Gréti festő, a Dunakanyar Képzőművészeti Egyesület tagja mondott beszédet, kiemelte Antal Márta génjeiben hordozza a művészetek iránti hajlamot, hiszen nagymamája és nagynénje is képzőművész volt.

Antal Márta elmondta, már megvan következő alkotásának témája, amely egy 18. századi édesanyát ábrázol egy karon ülő gyerekkel. További kiállításait is tervezi, legközelebb Nagymaroson láthatja a közönség munkáit.