Az Artisjus-díjjal, a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjével, valamint az Év Szövegírója címmel kitüntettet művész tagja volt többek között az Almárium és a Kft együtteseknek, illetve több neves énekes, például Koncz Zsuzsa, Somló Tamás, Görbe Nóra és Eszményi Viktória dalaihoz szerzett zenét. Játszott musicalekben, számos szólólemeze jelent meg, írt könyveket, valamint önálló esteken is fellépett. 

Bornai Tibor először művész felmenőiről beszélt. Dédnagymamájának testvére Fadrusz János, a 19. századi magyar történeti szobrászat egyik legnagyobb alakja volt. Apai nagyapja pedig ígéretes szobrásztehetségnek indult, aki még mielőtt pályafutása megkezdődött volna elesett az I. Világháborúban. Bornai Tibor elmondta, édesapja egész életében azon fáradozott, hogy művész felmenőjének elismertséget szerezzen, ez sok évvel később neki sikerült.

Bornai Tibor több érdekes, számára meghatározó élményt mesélt el a közönségnek. Édesapjával kapcsolatban egy bábelőadásra és kisdobossá válására emlékezett vissza, illetve elmondott egy történetet gimnáziumi padtársáról, akivel a végzésük után 7 évvel Rómában beszélt meg találkozót, valamint beszélt még egy amerikai útjáról, amelyen egy japán nő mellett ült több mint 10 órán keresztül. A zenész a történetekhez és a festményekhez kapcsolódó szerzeményeit játszotta, ezzel is különlegessé téve a megnyitót.

Bornai Tibor gyermekkora óta folyamatosan rajzol. Egy időben karikaturista ambíciói is voltak. Bár álmodott róla, festeni csak néhány évvel ezelőtt kezdett. Alkotásait április 1-jéig lehet megtekinteni a könyvtári nyitva tartás szerint.