Egész délután játékkal, sporttal, tánccal és kézműveskedéssel üthették el az időt. Az alkalom amellett, hogy kikapcsolódást jelentett a gyerekeknek és a szülőknek jótékonysági rendezvény is volt, idén immár második alkalommal szervezte meg a Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány a családi napot.

Az udvaron a zenés bemelegítés után volt ugrókötelező-bemutató, akrobatikus rock and roll, és népi táncház. A gyerekek birtokukba vették az egész teret, egy asztalnál hajat fontak a lányok, a sportosabbak pedig kosaraztak, tollasoztak és ügyességi játékokban vettek részt. A családi kötélhúzás az egyik legnépszerűbb programja volt a rendezvénynek. De sokan örültek, amikor begördült a Visegrádi Önkéntes Tűzoltóság autója, és közelről is meg lehetett tekinteni azokat az eszközöket, amelyeket oltásnál használnak a tűzoltók.  A rendezvény ideje alatt bográcsban étel rotyogott, valamint büfével és jótékonysági vásárral is várták a családokat. A leányfalui könyvesbolt tulajdonosa az olvasásra próbálta ösztönözni a gyerekeket, elmondta mindig olyan művet kell választani a gyerekeknek, amely a saját tudásszintjüknek megfelel.

Aki az udvarról az épületbe vágyott, az is válogathatott a programok közül. A kézműves foglalkozások és a tűzzománc szakkör mellett ping-pong bajnokságot is szerveztek. Egyik teremben a kényeztetésre vágyó szülőknek masszázsban lehetett részük, egy másikban pedig pompon táncot tanulhattak a gyerekek. Az itt létrehozott produkciót végül az udvaron mutatták be szüleiknek és társaiknak.