Az Egészség- és Sportnapon 4 helyszínen folytak az események. A Sportcsarnokban reggel kilenc órakor Langhoffer Klára Tahitótfaluban élő evezős olimpikon vezetésével zenés kardió edzéssel indult a program. Azt követően a Kisoroszi Judo és Kungfu Klub tartott bemutatót, majd kézilabda mérkőzések kezdődtek, amelyen a Pollack Mihály Általános Iskola tanárai, valamint jelenlegi, illetve egykori diákjai játszottak. A meccseket Paczor Vilmos testnevelő tanár vezette, aki kézilabda edzéseket tart gyerekeknek. A női sportok kedvelői Lakatos Linda hastáncoktatásán vehettek részt, a Vaczó-ikrek – Viki és Melinda - pedig kötélugrásra tanították a kislányokat.

Kora délután Kovács Laura és Sipos Ádám 7 kyus országos karate bajnokok tartottak edzést Sipos István vezetőedzővel, majd labdarúgó mérkőzések következtek, amelyeken lehetősége adódott a falu lakosságának, hogy játékos küzdelemben mérje össze erejét a település vezetőivel. Civilek futballoztak az önkormányzat csapata ellen, akik között ott volt Sajtos Sándor polgármester és Pálvölgyi Tamás képviselő is.

Közben a Faluházban Rikkerné Locher Krisztina családfelállító tartott előadást, majd Kováts Ildikó kineziológus játékosan elemezte a jelentkezők rajzait, valamint intimtornával kapcsolatban tartott konzultációt. Liptainé Székhelyi Fruzsina pedig masszírozással enyhítette a megfáradt testek fájdalmait. Közben a Népházban a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedésről és a bűnmegelőzésről tartottak vetítést, majd a gyerekek ezzel kapcsolatos kérdőíveket töltöttek ki. Az emeleten szemvizsgálatra lehetett jelentkezni. Az áprilisi napsütés kedvezett a kültéri programoknak. A Népház és a Faluház összenyitott udvarai is megteltek élettel. Sipos Lajosné Jola és Tallárné Rátkai Judit óvonők kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek, a felnőtteknek pedig Breznay Rubina a bőrápolással és a sminkeléssel, Csereklye Kinga fitness és wellness konduktor az egészséges életmóddal kapcsolatban adott tanácsokat.

Borosné Víg Andrea és Bartók Melinda szakképzett nővérek vércukrot és vérnyomást mértek, Póth Csabáné segítségével pedig az alapfokú újraélesztést lehetett elsajátítani. A szentendrei hivatásos tűzoltóknak köszönhetően a gyerekek ismerkedhettek egy tűzoltóautóval és különböző tűzoltási eszközökkel is. A tízpróba elnevezésű játékos vetélkedőn a résztvevők többek között egészségkvíz kitöltésében és sokféle sport-, illetve ügyességi feladatban mérték össze tudásukat.

A Sportcsarnokot a Népházzal összekötő árkádos folyosón helyi kézművesek árulták portékáikat. Ugyanitt Stein Tibor aurafotózást és -elemzést tartott, elmondta, hogy az elképzelésekkel ellentétben az aura nem egy misztikus, varázslatos dolog, hanem egy egyszerű fizikai jelenség.

A rendezvényre a szigetmonostori önkormányzat kölcsönadta a település elektromos buszát, amely egyébként hétköznapokon a gyerekeket szállítja iskolába. Most az érdeklődőket vitte Tahitótfalu területén egy körutazásra. 

A szervezők azokra is gondoltak, akik a hosszú nap folyamán megéheztek. Bográcsban gulyáslevest főztek, amelyet bárki megkóstolhatott, illetve a büfében egészséges táplálékokat is vásárolhattak a vendégek. A nap végén a fáradalmakat Góczán Gabriella jógagyakorlataival vezették le a réztvevők. A rendezvény lebonyolítását az egyesület tagjain kívül számos önkéntes segítette. A Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványtól Csereklyéné Szente Ildikó, az általános iskolából pedig Matus Klára igazgató-helyettes, valamint Maróthi Ágnes tanárnő segédkezett. A rendezvényen Tahitótfalu polgármestere, dr. Sajtos Sándor is mondott beszédet, amelyben kiemelte, hogy az Egészség és Sportnap egy hiánypótló kezdeményezés a településen. Tóth Evelyn főszervező, az egyesület első nagyobb rendezvényét sikeresnek minősítette. Elmondta idén többek között egy esélyegyenlőségi napot és egy gyermektábort is szeretnének szervezni. Az utóbbin - a befolyt támogatásoknak köszönhetően - néhány rászoruló gyermek ingyenesen vehet majd részt.