Dr. Áder János az eseményen azt mondta: feleségével közös szándékuk volt, hogy alapítványt hozzanak létre a járvány miatt árván maradt gyermekek javára. Akkor négyszáz családról és hatszáz árván, vagy félárván maradt gyermekről tudtak, mára ez a szám több mint hatszáz érintett család és kilencszázötvenkét gyermek, köszönetet mondott a széleskörű összefogásért és a támogátásokért. „Amióta a bejelentés elhangzott és az alapítvány elkezdte.
Dr. Herczegh Anita elmondta: az a cél, hogy ameddig lehet, ne kelljen a beérkezett adományokból az alapítvány működtetésére költeniük. Ehhez szükség van a segélyszervezetek munkájára, amelyek például tárolják és eljuttatják az adományokat a megfelelő helyre.
Soltész Miklós államtitkár, a Karitatív Tanács elnöke kiemelte: „Hiszem, hogy sok nagyon szépet és jót tettünk az elmúlt évtizedekben közösen együtt, s ennek a munkának sikerét bizonyítja ez a legújabb felkérés is a Karitatív Tanács felé.”
A Baptista Szeretetszolgálat nevében a reményteljes jövőről beszéltem:
„Évekkel ezelőtt, egy távoli ország katasztrófáját követően egy tizenegy éves kisgyerek szorította édesanyjának a kezét, és elmondta: amikor édesapját elvitte a katasztrófa, neki összetörtek az álmai, és összetört a jövőbe vetett reménysége. Mit tehet egy segélyszervezet? Segíteni próbál, hogy ezek az álmok mégis megvalósulhassanak. Segíteni próbál, hogy az elveszett reménység mégis felépüljön. Akkor magam sem gondoltam volna, hogy néhány évvel később, sok ezer kilométerrel arrébb, itthon is lesznek olyan gyermekek, akik elveszítik édesanyjukat és édesapjukat egy járvány miatt. A legnagyobb tisztelettel köszönöm meg Elnök úrnak és Anita asszonynak nemcsak azt, hogy sok száz gyermek sorsát segítik, hanem azt is, hogy kifejezik nemzetünk összetartozását, de kifejezik azt is, hogy van jövőbe vetett reménység, és lehet ezeket az álmokat újra építeni. Eszembe jutnak Jeremiás próféta szavai, aki így közvetíti Isten igéjét: „Reményteljes jövőt adok nektek.” Hiszem azt, hogy nem csak a Baptista Szeretetszolgálat, hanem minden egyes segélyszervezet nevében elmondhatom, mi erre szánjuk el magunkat. Arra szánjuk el magunkat, hogy azzal a hittel és szakértelemmel, amivel rendelkezünk, igyekszünk segíteni, eleget tenni annak a megtisztelő felkérésnek, amiben részesültünk: építsük vissza a jövőt, építsük vissza a reménységet, és segítsük megvalósulni a gyermekek, a fiatalok álmait.”

 (forrás: Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke facebook oldala)