A következő két alkalmon ismert előadók, márciusban Szinetár Dóra Jászai Mari-díjas színművésznő, áprilisban pedig a Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, Hobo lesz a rendezvény vendégelőadója. Az első esten, Valentin-naphoz kapcsolódóan Őszintén a nőiségről címmel Rábai Zsanett lépett fel. Az előadó, aki egyébként herendi porcelánfestő, Veszprémből, a királynék városából érkezett a Dunakanyarba. A közel 60 éve működő, Gizella-díjas Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja.

Rábai Zsanett Felföldi Gábor rendezővel állította össze a Füst Milán átirataiból álló műsort. A művek megszületésének története szerint Szántóné Kasza Ilona felkereste a költőt, hogy megmutassa neki költeményeit. Az akkor már neves művész meglátta a versekben az értéket és ezért felajánlotta Ilonának, hogy stilisztikailag kijavítja. Miután az asszony beleegyezett költeményeinek átírásába azok 1934-ben Szavak az árnyékomhoz címmel kötetben is megjelentek. A szakértők között nagy feltűnést keltett a friss látásmódú és meglepő fordulatokban bővelkedő gyűjtemény.

Az előadásában egy 19-20. század fordulóján élt nő arcképe rajzolódott ki a közönség előtt. Egy hús-vér asszonyé, akinek a mai nőkhöz hasonlóan voltak érzései, vágyai aki, egy olyan életbe kívánkozott vissza, amelyet már felülírt a valóság. Rábai Zsanett elmondta, közel száz évvel később most is aktuális a téma.  Az önkeresés, a döntések utáni kétely és a mi lett volna, ha gondolat, szinte kitölti a mai ember idejét.