A több mint 140 tagországgal rendelkező FITA Nemzetközi Íjász Szövetség döntése alapján 2010-ben Magyarország kapta meg a terepíjász világbajnokság rendezésének jogát. A július 13. és 18. között lezajlott versenynek Visegrád adott otthont. Vánky Sebastian Szabolcs, a Magyar Íjász Szövetség elnöke elmondta, hogy a terepviszonyokon kívül a történelmi hagyatékot is figyelembe vették akkor, amikor Visegrádot választották a verseny színhelyéül. Ezt a Salamon-toronyban megtartott ünnepélyes megnyitón Kalotai Árpád alpolgármester is hangsúlyozta.

A Magyar Íjász Szövetség több szakágat fog össze. A pályaíjászat, a 3 dimenziós vadászíjászat, a futásíjászat és a terepíjászat mellett lovasíjászattal és történelmi íjászattal is foglalkoznak – mondta Vánky Sebastian Szabolcs, a Magyar Íjász Szövetség elnöke.

A magyar sportolók igyekeznek felzárkózni a nemzetközi mezőnyhöz, pályaíjászatban, ami egyébként olimpiai sportág, az íjász szövetség elnöke esélyesnek tartja a magyarokat arra, hogy kijussanak a következő olimpiára. A helyzet nehéz, hiszen, más sportágakhoz hasonlóan a magyar íjászat is forráshiánnyal küzd, egy ilyen világverseny lebonyolítása komoly erőfeszítéseket igényel a szövetség részéről.

A visegrádi vb-n, a rendkívül erős mezőnyben a magyar felnőtt csapat a 10., a junior csapat pedig az 5. helyen végzett. Szenzációsan szerepelt Bognár Fanni, aki junior csigás íj kategóriában az előkelő 4. helyet szerezte meg.