Félegyházi András polgármester elmondta, a Virágzó Visegrád program, egy olyan javaslatcsomag, amely még számtalan egyeztetés előtt áll, nem a megvalósulás ígérete, hanem a további érdemi munka lehetősége. Kiemelte, a tervezet funkciók szerint tematizálva csoportosítja az önkormányzat elképzeléseit. Bár a program tartalmaz új gondolatokat, többségében az elmúlt évtizedek külön-külön megfogalmazott fejlesztési terveit összesíti. Az újszerűsége abban van, hogy egységkén tekint Visegrádra és a különböző területeket egymás vonatkozásában, egymásra épülve kezeli – mondta el Félegyházi András.

A programot Félegyházi András polgármester, Kucsera Tamás alpolgármester, valamint Hintenberger András képviselő, az Városfejlesztési Bizottság elnöke állította össze, majd véleményeztették helyi szakemberekkel Bozzay Péterrel, a Visegrádi Városfejlesztő Kft ügyvezetőjével, Buzás Gergellyel, a Mátyás Király Múzeum igazgatójával, Cseke Lászlóval, a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület elnökével, Gróf Péterrel, a Mátyás Király Múzeum régész-muzeológusával, illetve Dr. Huszár Sándorral, a Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház igazgatójával. A véglegesítés előtt három fórumon vitatták meg a visegrádi civil szervezetekkel, a városban működő állami intézmények vezetőivel, Hadházy Sándor országgyűlési képviselővel és az Okos Jövő Innovációs Klaszter társelnökével Huber Krisztiánnal.

A Virágzó Visegrád Programot a város képviselő-testülete május 5-i ülésén tárgyalta és egyhangú szavazás eredményeként javasolta a magyar kormány elé való terjesztését.