Német Miklós polgármester elmondta, hogy minden település életében 500 évente adódik ilyen nagy volumenű építkezés, mely Pócsmegyeren előbb a templom, most pedig az inkubátorház volt. 

Hadházi Sándor országgyűlési képviselő az európai unió támogatási rendszeréről beszélt. Elmondta miután a jelenlegi kormány átvette az ország vezetését körülbelül 8 ezer milliárd forint európai uniós támogatást kellett hasznosítaniuk, ez az összeg közel az állam éves költségvetésének a fele. 

Kupcsók Lajos, a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy Magyarország exportjában az 5 millió lakosú Szlovákia és a 20 milliós Románia között csupán 0,1% a különbség. Kiemelte, hogy Pócsmegyer földrajzi fekvése kedvező, ugyanis vagy Nógrádnál, vagy Esztergom környékén egy autópálya fog haladni, és mindkettőtől Pócsmegyer szinte azonos távolságra helyezkedik el. Nicola Bertollo, az Olasz-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja a beruházással kapcsolatos tapasztalatairól beszélt.Papp Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép Magyarországi Regionális Szervezetének társelnöke a sikeres vállalkozások faktorairól beszélt, kiemelte, hogy az inkubátorház egy jó lehetőség a fiatal vállalkozások számára, mind az infrastruktúra, mind a kapcsolati tőke szempontjából. Kiss Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke elmondta, hogy az inkubátorház megépítése nagyon fontos, de vannak még lépések a terület teljes hasznosítása érdekében, például szálláshelyeket kell kialakítani a környéken. Az ünnepség végén Bornemisza Miklós, a Pro Pócsmegyer Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az inkubátorház falain látható képeket a Dunaknyar Művészeti kör alkotói készítették. Ezt követően Hadházy Sándor országgyűlési képviselő és Németh Miklós polgármester átvágta az inkubátorház átadását szimbolizáló nemzeti szín szalagot, majd többféle program kezdődött az épület termeiben. Zenélt többek között a Csóori család zenekara, a Winkler Szaszkó duó, felléptek a Zöld Sziget Általános Iskola tanulói, volt sportbemutató és kiállítás, valamint előadás is. A rendezvénycsarnokban vendégül látták az ünneplőket és helyi termékekkel is ismerkedhettek a látogatók.