A műveket Oroszné Kapornai Judit, Nagyházúné Dankó Anikó és Kálmán Istvánné tanította be. A műsor közben Rácz Alexandra játszott hegedűn. A szigeti óvoda nagycsoportosai karácsonyi történetet adtak elő. A gyerekeket felkészítette Kővári Endréné, Petrócziné Csifoda Csilla és Dudás Istvánné.

A műsor után az ünneplők a gyülekezeti terembe sétáltak át, ahol a karácsonyi süteménykészítő verseny eredményhirdetését tartották. Gál Sándorné a Tegyünk Együtt Alapítvány támogató tagjaként évek óta szervezi a versenyt. Elmondta, az előző évekhez hasonlóan idén is hagyományos bejgli, mézeskalács és a család kedvenc süteménye kategóriában lehetett nevezni. Idén Lakatos Istvánné és Sajtos Sándorné zsűrizte a süteményeket. Bejgli kategóriában Gratzl Erika lett a győztes, a legjobb mézeskalácsot a baptista gyülekezet készítette, a család kedvenc süteménye kategóriában pedig Balláné Karnevál Magdolna alkotását ítélte legjobbnak a zsűri. Különdíjat kapott Horváthné Csörgő Andrea karácsonyfadísz mézeskalácsáért, és mezőny legfiatalabb tagja Ziller Roland többszínű muffinjaiért.

December 13-án este még egy rendezvényre várták az érdeklődőket. A Tahitótfaluban székelő Jancsó Alapítvány az előző évekhez hasonlóan könyvbemutatót szervezett az adventi héten. Jancsó Antal, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, két könyvet adtak ki idén.  A „Transzszilván szemmel, összmagyar szívvel” című kötetet a Leányfalun élő erdélyi orvos, író, publicista Szász István Tas írta. A másik könyv pedig az erdélyi tudós Jancsó Benedek születésének 160. évfordulója alkalmából, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban tartott előadássorozat anyagát dolgozza fel. A kötetet Székely András szerkesztette. A két mű szerzőjével Raffay Ernő történész beszélgetett az Advent Tahitótfalun rendezvénysorozat utolsó programján a Faluházban.