Az ír - punk - kocsmazenét játszó zenekar rendhagyó módon kapott meghívást Visegrádra. A helyi fiatalok szavazták meg, az önkormányzat, a Mátyás Király Művelődési Ház, valamint a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület közös közvélemény-kutatásán. 

A „Paddy and the Rats” magasan végzett a második helyezett, csupán 16 százalékot elérő zenekar előtt. Az együttes a voksok 37 százalékát begyűjtve nyerte a visegrádi fiatalok szimpátia szavazását. A közkívánatú meghívásnak, valamint a csapat egyre nagyobb rajongó táborának köszönhetően nagyszámú közönség gyűlt össze a rendezvénytéren, ahol hatalmas buli kerekedett. 

A zenekar Miskolcon, a kínai horoszkóp szerinti Patkány évében, 2008 őszén alakult, és rá egy évre már megjelent első albuma, amelyet az elmúlt évvel bezáróan még három követett. Ezeken elsősorban saját szerzemények szerepelnek, de a koncerteken a saját dalok mellett skót, kelta népdalokat, ír kocsma dalokat, tengerészdalokat és punk klasszikusokat is játszanak. A zenekar megalakulás óta rendszeresen járnak külföldre, eleinte pubokban léptek, fel, azonban a lemezeik ismertsége révén egyre több fesztivál meghívást kapnak Európa szerte. A hat, idézőjelben ír legény saját hangján, gitárokon, dobokon, harmonikán, hegedűn, skót dudán, ír sípon, mandolinon és bendzsón hozta el a békebeli kocsmahangulatot, amelynek közösség formáló szerepét szeretnék visszahozni a zene segítségével világunkba.

Ahogy ígérték a zenekar tagjai valóban nem lassúztak, és fergeteges bulit varázsoltak Visegrádra, ahol egy rövid időre ír kocsmává változott a rendezvénytér.