A ballagó diákok a hagyományokhoz híven először a feldíszített iskola épületét járták körbe, szimbolikusan elbúcsúzva ezzel diáktársaiktól. Az ünnepi műsorra a Magyar László Sportcsarnokban került sor. A műsorban beszédet mondott Stefanich Klára az iskola igazgatója és Eöry Dénes a város polgármestere, akitől a végzős diákok Cseke László és Búzás Gergely Visegrád ezer éve című kötetét kapták. A 7. osztály képviseletében Visnyovszky Leila búcsúzott és Abinéri Balázs Reményik Sándor Mi mindig búcsúzunk című versét szavalta el.

A ballagó osztály nevében Hegedűs Fülöp és Szállinger István Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek című könyvéből adott elő egy részletet, majd Balázs András, Varró Dániel Az elköszöngetés balladáját szavalta el. Oláh Panna 8. osztályos tanuló mondott búcsúbeszédet, melyben elmondta rendkívül emlékezetes éveket hagynak a hátuk mögött, és kiemelte ők voltak az első osztály akik a felújított iskolából ballaghattak.

A ballagó diákok egy-egy szál fehér virággal köszönték meg tanáraiknak a 8 éves gondviselést, majd Stefanich Klára hirdette ki a könyv jutalomban részesült diákokat. Oláh Panna és Kiss Lili jó tanulmányi eredményért és a közösségben végzett lelkes munkájukért kaptak elismerést.

Nemcsak a végzős diákok ballagnak ilyenkor az iskolából, hanem a szülői munkaközösség tagjai is. Herold Márától és Csitneki Szilviától Visnyovszky András a szervezet vezetője búcsúzott.

A műsor végén a családok, rokonok, barátok átadták csokraikat a szeptembertől már másik iskolában kezdő diákoknak.