A rendezvény sikere több hónapos előkészületnek és sok ember önzetlen munkájának és segítségének volt köszönhető. Az idei bál is teltházas volt, a jegyek már hetekkel korábban elkeltek. A megnyitón szóló táncot mutatott be Fekete Péter, az iskola volt diákja, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium 5. évfolyamos tanulója. A műsor folytatásában a Kanyargó és Zöldág néptánccsoport lépett fel, amelyeket Bozóki Marianna, az iskola igazgatója és Borkó Bálint néptánctanár készített fel.

Ezt követően az 5. osztályos tanulók bemutatták az iskolai farsangi bálra betanult produkciójukat. Az est következő fénypontja a báli vacsora elfogyasztása volt. Az ételek elkészítését idén is Rózsavölgyi Noémi és Visnyovszky András ajánlotta fel. A tányérokba ezúttal Pilisi vadraguleves került, desszertnek pedig meggyes, almás és túrós rétest kínáltak. Miután mindenki jóllakott, elkezdődött a mulatság, idén is a Bananas zenekar gondoskodott a jó hangulatról.

Az est első szünetében a jelmezes felvonulásra és versenyre került sor, melyet a hippik csapata nyert meg, majd a jótékonysági árverés következett, ahol értékes alkotásokra lehetett licitálni. Az aukción összesen 300.000 forint gyűlt össze. A tombolasorsoláson is több száz értékes nyeremény talált gazdára, hiszen nagyon sok felajánlás érkezett helyi vállalkozóktól, szülőktől, pedagógusoktól.

A vendégek idén is készíthettek magukról vicces fotókat, a kikölcsönzött szelfi kamerának köszönhetően.

A zenés mulatság egészen hajnali 3-ig tartott. A tavalyi bevételnél magasabb összeg gyűlt össze, hiszen 1.390.000 forint került az Áprily Iskoláért Alapítvány számlájára, amelyet majd játszótér építésére szeretnének fordítani.