Szorgos kezek munkálkodtak szombat délután a művelődési házban. Mosták, magozták és aprították a gyümölcsöt, melyet végül a szőlőhöz hasonlóan préslőgépen passzíroztak keresztül.  A szilvát szatmári technikával dolgozták fel, mely szerint egy napon keresztül főzték cukor és tartósítószer hozzáadása nélkül. Az éjszakába nyúló főzésnek a sűrű, sötét állagú lekvár lett az eredménye.

Azok, akik nem vettek részt a lekvár főzésben este a szüreti bálon mulathattak. Másnap délelőtt az óvodások műsorával kezdődött a program. Majd délután 1 órakor indult a foci pályáról a szüreti felvonulás, melyen a hagyományokhoz hűen részt vett a bíró és a bíróné is. Érkezett a rendezvényre egy mongol lovas akrobatacsoport is, amelynek tagjai visszaérve mutatványokkal szórakoztatták a nézőket. A focipályán vetélkedővel és szüretszépe választással folytatódott a  program, melyet a leányfalui Szekérszínház Kocsonya Mihály házassága című előadása követett.

Csoóri Julianna és a Kerek zenekar játékára a budapesti Jókai Néptánccsoport ropta, közben kihirdették a szüreti szilvássütemény-készítő verseny eredményét, és jótékonysági vásáron értékesítették az előző nap elkészített szílvalekvárt.