A kérdőív letölthető az önkormányzat honlapjáról, facebook oldalláról, valamint igényelhető a hivatalban is. A kitöltött kérdőíveket január 29-én 12 óráig lehet elküldeni e-mailben, vagy leadni személyesen a Polgármesteri Hivatalban.

A kérdőív kitér arra is, hogy szeretné-e a lakosság, hogy épüljön szökőkút a fejlesztési területen. Az elképzelés az lenne, hogy a településen élt építész, szobrász, Maróti Géza által 1906-ban készített Kacsás kutat állítanák fel. Maróti ezt az alkotását az akkori milánói világkiállításra készítette, tehát a templom építésével egyidőben készült - és nagy sikert aratott a magyar pavilon kiállításán. A kör alakú talapzaton álló díszkutat körben vadkacsafigurák ékesítik. A szökőkút mozgalmassága, a kacsa-szobrok játékossága miatt vonzó és izgalmas megjelenésű. A kiállítás után a kutat Maróti felállította saját zebegényi villája kertjében, vagyis a Kacsás kút már létezett Zebegényben több mint 30 éven keresztül. Jelenleg a pécsi Janus Pannonius Múzeumban áll az eredeti milánói kút másodpéldánya, amely még az 1907-es Pécsi Országos Kiállítás- és Vásárra készült, és teljes restaurálása 2007-ben fejeződött be.

A szökőkút újbóli felállítása a főtéren nem csak látványos és izgalmas színfolt lenne, hanem tiszteletadás Marótinak is, akinek Zebegényben látható több építménye, mint az Országzászló emlékmű, a Maróti-villa és Schwarzmaier-villa és három szobra, a Szent Erzsébet a templom mellett, a Krisztus-fej az emlékművön és egy Mária-dombormű a villája kerítésén - tájékoztat a kérdőívhez fűzött közleményében Sándor Róbert grafikusművész és a Maróti Géza Társaság.