Reggel Kristóf Zoltánné, Ági óvó néni köszöntötte a megjelenteket, majd a gyerekek megválasztották Tengerecki Ricsikét a nap arcának. Egy közös éneket követően megkezdődött az önfeledt játék.

Az udvaron lévő játékokat a Mosolybirodalom és a Tengerecki Alapítvány egészítette ki programjaival. A Mosolybirodalom munkatársai lufit hajtogattak, arcot festettek és népi játékokat tartottak a gyerekeknek.

A Tengerecki Alapítvány egy logikai játékot, egy labirintust és két óriástársast hozott. Utóbbi kettő bábúi maguk a gyerekek voltak, akiknek kérdésekre kellett válaszolniuk, és egy óriás dobókocka döntötte el a lépések számát. Az alapítvány egyik programszervezője, Tolmácsi János elmondta, játékaikat 4-től egészen 90 éves korig ajánlják.

Az óvónők arra is gondoltak, hogy a nagy játékban megéheznek a gyerekek. Ági óvó néni kiemelte, hogy Aranylábas-díjas szakácsok főzték ebédre a gulyást. Az ovinapon bingó játékkal döntötték el, kihez kerüljenek az értékes nyeremények, zárásként pedig a nap fénypontjaként, közös tánccal zárult a rendezvény.