B. Tóth Klárát Futaki Horog József mutatta be a közönségnek, elmondta édesapja Tóth József 1956 után vette át a kisoroszi református parókia vezetését, miután Makár János lelkésznek menekülnie kellett egy rádióbeszéde miatt. A Képzőművészeti Főiskolát végzett szerző amellett, hogy restaurál, művészetet oktat egy gimnáziumban. A 2016-os Pecséhordozók előtt, már több könyve is megjelent. A Bibliai, művészettörténeti kiadványok mellett 2011-ben Archullató, három évvel később pedig a Föld rácsain című verseskötete jelent meg saját illusztrációival. Futaki Horog József kiemelte a Pecséthordozók című esszékötetben rendkívül szerteágazó írások vannak. 

A könyvbemutató Futaki Horog József kérdéseire épült. A szekciókat egy-egy zenei rész választotta el egymástól. B. Tóth Klára először fényképes vetítést tartott, melyen régi családi emlékeit elevenítette fel a vendégek előtt, akik közül többen személyesen is ismerték lelkészházaspár szüleit. Ezt követően a kötetben szereplő festményekről, valamint a hozzájuk fűződő esszékről beszélt a szerző, aki az illusztrációkhoz saját gondolatai mellett művészettörténeti összefüggéseket fűzött hozzá.

A kötetbe B. Tóth Klára azokat az esszéket gyűjtötte össze, amelyeket 5 éven keresztül a református parókia nevű internetes portálra írt, mivel azonban az oldal megszűnt, úgy döntött könyvformába önti cikkeit. Futaki Horog József kiemelte, B Tóth Klára diákkorában egy helyrajzi kutatást végzett a településen, melynek keretében végigjárta a helyi időseket és összegyűjtötte történeteiket. Kisoroszi emlékeit pedig jövőre tervezi kötetbe önteni.