Tisztelt Tahitótfalui Polgárok!
Az idei rendhagyó esztendő sok mindenben megváltoztatta az életünket. Az élet úgy hozta, hogy az év végi ünnepeink sem ugyanolyanok, mint annak előtte. Csendesebb lesz a karácsonyunk, a szilveszteri újévköszöntő zajos, vidámsággal teli pezsgő, tűzijáték és petárda durranásoktól hangos napjai elmaradnak. De azt mondják, ha nehézséget hoz az élet, igyekezzünk a tanulságait, hozadékát a magunk javára fordítani.
Évek óta visszatérő probléma a szilveszteri tűzijátékok, petárdák, rakéták visító durrogása (bár egész évben tiltott a használatuk), amely nem csak a lakók nyugalmát zavarja meg, de a háziállatokban erős menekülési kényszert vált ki. A fülsiketítő zaj messzire zavarja őket sokszor napokig, hetekig kóborolnak és sok haza se kerül a trauma után.
Ezért javaslom, hogy csatlakozzon Tahitótfalu Leányfalu kezdeményezéséhez, hiszen a faluhatár nem állítja meg a zaj terjedését. Ami nálunk hallatszik, az a domborzati sajátosságokat is figyelembe véve a környező településeken is visszhangzik.
Adorján András polgármester úr a napokban a közösségi oldalon hirdette meg, hogy a szilveszteri pirotechnikai eszközökre szánt összeget egy önkormányzati alapba gyűjtik össze, és az így befolyt pénzből a település ünnepi fénydekorációjára fordítják.
Amint láthatják, Tahitótfaluban is új karácsonyi fények gyúltak. Ezt a díszítést gazdagíthatjuk mi is felelős, közösségi gondolkodással. Öltöztessük fénybe együtt a falut!
Ezért tisztelettel arra kérem Önöket, hogy a pirotechnikai eszközök vásárlására szánt összeget utalják az Önkormányzat számlájára a közlemény rovatban feltüntetve. „Tahitótfalu díszítése”. Számlatulajdonos: Tahitótfalu Község Önkormányzata, számlaszám: OTP 11742087-15393771-00000000. Természetesen azok támogatását is várjuk, akik csak csatlakozni kívánnak falunk ünnepi díszkivilágításának megújításához. A befolyt összeget a település 2021. évi adventi és újévi díszkivilágítására fordítjuk.
Legyen az ünnep nyugodt és csendes, hogy jövőre még inkább szemet gyönyörködtető lehessen Tahitótfalu díszkivilágítása.
Kérem Önöket, hogy az Újév éjszakáján köszöntsük egymást kellő tisztelettel, és mellőzzük a jelen helyzetben még akár ízléstelennek is mondható durrogtatást, minden pirotechnikai eszköz használatát!
Megértésüket és támogatásukat előre is köszönöm.

Dr. Sajtos Sándor polgármester