A „Living Danube Limes” (Élő Dunai Limes) projekt összesen 46 partnert egyesít: a 19 megvalósító és 27 társult stratégiai partner között találjuk a régió vezető egyetemeit, és a témában komoly tapasztalattal rendelkező állami és magáncégeket. Magyaroszágról a Budapesti műszaki Egyetem BME Építészettörténi és Műemléki Tanszék vesz részt a projektben két társult partnerrel együtt. A 2020 júliusától 2022 decemberéig tartó, 3,2 millió euró költségvetésű projekt Németországtól indulva egészen a Fekete-tengerig fedi le a Duna vonalát.

A Visegrádon sikeresen partot ért  Danuvina Alacris őrhajó kapitányát legénységét lelkes fogadóbizottság várta, majd a Soproni Sándor Egyesület római szokás szerint köszöntötte a fáradt evezősöket. Ezután Visegrád történelmi emlékeit fedezte fel az evezős csapat.

2020. júliusában vette kezdetét 10 Dunamentén fekvő ország partnerségével a „Living Danube Limes” projekt. Az együttműködés célja a történeti infrastruktúra védelme és a Duna-mentén található mintegy 2000 éves római örökség turisztikai potenciáljának fejlesztése. A projekt különlegessége egy, a rómaiak által használt 4. századi dunai hajó teljes és hiteles rekonstrukciója. A „Living Danube Limes” egyik fő célja, hogy segítse a teljes Dunai Limes UNESCO Világörökség részévé nyilvánítását.