A zebegényiek büszkék történelmükre, és azt szeretnék megismertetni az ideérkezőkkel is. A családi nap kiemelt eseménye volt a templom ismertetőtáblájának felavatása, amelynek kapcsán Faludi Károly, a Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke beszélt terveikről.

A Zebegénybe látogató és itt alkotó, vagy le is telepedő művészek – miközben örök értékeket hoztak létre - nagyban hozzájárultak a település sokszínű kultúrájához, kapcsolatot jelentettek a fővároshoz, és a helyiekkel is jó viszonyba kerültek. Zebegény hozzájuk kötődő emlékeit most a Dunakanyarkult Egyesület sétáján lehetett bejárni, amely a templomtól a Szőnyi Múzeumon át a Maróti Géza által tervezett, de félbemaradt Hősi emlékműig vezetett.

A családi nap rekreációs programot is kínált, hiszen strandröplabda-bajnokságba lehetett bekapcsolódni. A Nyugdíjas Klub tagjai is aktívan részt vettek a rendezvény lebonyolításában, bográcsban főzött gulyással vendégelték meg a közönséget.

A gyerekeket ugrálóvárral és különböző ötletes játékokkal várták egész nap a szervezők. Ezenkívül a Kispárna mesezenekar nyújtott szórakoztató és tartalmas kikapcsolódást a legkisebbeknek, illetve Fabók Mancsi A háromágú tölgyfa tűndére című magyar népmese bábszínházi feldolgozásával kedveskedett nekik.

Az est végéhez közeledve a Magyar Operett Társulat válogatást adott elő különböző művekből, show-elemeket sem nélkülöző látványos előadásuk sokakat magával ragadott.

A zebegényi családi napot a 2000-ben alakult MadeIn együttes fellépése zárta, amely funky és latin stílusú zenéjével utcabáli hangulatot varázsolt, a különböző generációk együtt táncoltak. A szervezők szándéka megvalósult, a közösségi élet felpezsdült.