Visegrád kulturális életében nagy hagyománya van a világzenei kalandozásoknak, ami nem más, mint az Etnográd fesztivál egyfajta folytatása, továbbgondolása - valódi zenei csemege.

A Babcsán Projekt kiváló zenészekből verbuvált, friss és kreatív formáció, tagjai a magyar és nemzetközi világzenei, valamint jazz szcéna aktív szereplői. A sokoldalú fúvós, Babcsán Bence népzenész, dalszerző régóta érlelődő, izgalmasan szerteágazó zeneisége köré épülő csapat, műfajokon átívelő muzsikát játszik, magyar költők verseivel és népzenei hatásokkal gazdagon fűszerezett saját kompozíciókkal.

A Babcsán Projekt tovább gondolja a versekben rejlő zeneiséget, kihangosítja a zene üzenetét. A balkán lüktetése, a népdalok tisztasága és a jazz szabadsága találkozik anyanyelvünk legszebb verseivel. Organikus és vibráló zeneiségüket a magyar és balkáni népzenék dinamizmusa, ritmikai összetettsége és akusztikus hangzásvilága határozza meg. A zenekar szervesen épülő zenei folyamatai nagy érzelmi íveket járnak be, a bensőségességtől a kirobbanó életörömig.