A katolikus gyülekezeti teremben tartott ünnepség egyben Kun P. Andrea amatőr fotós "Dunakanyar, ahol élek" című tárlatának megnyitója is volt. Ezt követően a katolikus templom udvarán lévő betlehemi jászolnál meggyújtották az adventi gyertyát, majd Herboly Bendegúz és Pető Bence koncertezett a templomban. Gratzl Erika tanárnő elmondta, hogy Pető Bence a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett gitár tanszakon. Az adventi időszakban gyakoriak a szentmisék és az istentiszteletek. A katolikusok rorate-i - vagyis hajnali szentmiséi, illetve a reformátusok vallási összejövetelei mellett,  Tahitótfaluban a hagyománynak megfelelően tartottak az édesanyák és kisgyermekek, valamint a dolgozók számára is biblia órát. Szombaton még egy kiállítás megnyitójára sor került. A református gyülekezeti teremben "Felvidéki Szóvirágok" címmel Erdélyi Claudiának, a Duna Televízió műsorvezetőjének grafikáit mutatták be. A megnyitón fellépett Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas magyar énekes. 

A rendezvény keretein belül már több éve invitálják hagyományőrző horgolásra a hölgyeket. Szénási Lászlóné elmondta, hogy  karácsonyi szimbólumokat, szívet, harangot, gömböket készítettek, amelyeket felakaszthatnak a fenyőfára és ajándéknak is szépek.

Az általános iskolás gyerekek többször is zenéltek a hét folyamán. A kisebbek a Népházban a Mézeskalács koncerten mutatták meg tudásukat. Itt lépett fel először az iskola nem régiben alakított kórusa, a Zenebutik.

A nagyobbak pedig a Sportcsarnokban, tanáraikkal közösen játszottak.