A megnyitón a visegrádi Szimbola együttes, majd a Kossuth-díjas Csík zenekar lépett fel. Azóta tematikus programokkal várják a szervezők a visegrádiakat, volt sport- és egészségnap, gasztronómiai rendezvény, a települést bemutató kiállítás, koncert, táncház, country est és Visegrock fesztivál melyen Hobó és bandája, második alkalommal pedig a P. Mobil lépett fel.

Az idei szezonnyitón a 60-as, 70-es évek könnyűzenei fesztiváljainak sztárjai szórakoztatták a közönséget. Zalatnay Sarolta és Aradszky László az 1966-os első Táncdalfesztiválon lépett fel, míg Soltész Rezső 1972-ben az akkori zenekarával, a Corvinával lett országos hírű. Az énekeseket Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és koncertzenekara kísérte.

A Rendezvénytér további programjaival kapcsolatban Mikesy Tamás, a Mátyás király Művelődési Ház igazgatója elmondta, hogy idén, a májustól szeptemberig tartó programidőszakra, a város költségvetéséből kb. 7 millió forint áll rendelkezésre. Ebből a keretből fognak a közönség számára igényes és ingyenes rendezvényeket megszervezni.  A műsorok összeállításakor, a fellépők meghívásakor elsősorban a város lakosságának igényeit tartják szem előtt, de figyelemmel vannak arra is, hogy turisztikai szempontból is kiemelt ez az időszak.

A Rendezvénytér következő eseménye május 21.-én a III. Visegrádi Gasztrofesztivál lesz.  Június 10-11.-án harmadik alkalommal rendezik meg a VisegRock fesztivált, amely idén két napos lesz, naponta 4-5 zenekarral.  Fellép a Póka Egon Experience, Nagy Feró és  Beatrice, a Tűzkerék együttes, továbbá Pink Floyd lézer show is  színesíti a rendezvényt.

A komolyzenei kínálat helyszíneiben és a fellépőket tekintve hasonlóan változatos: lesz világzenei koncert a városháza udvarán, fúvós koncert a palotában, zongorakoncert a templomban. Az opera-, a színház-, és  népzenekedvelők is találnak majd programot.

Mikesy Tamás elmondta a legfontosabb feladat a jövőt illetően, hogy a még csak két éves múltra visszatekintő Rendezvénytér programsorozata „meggyökeresedjen”, az itt élők és az ide látogatók számára természetessé váljon, hogy nyáron hétről-hétre színvonalas programok várják őket.