A környezeti nevelés, a jövő generáció erdőpedagógiai nevelése, a fiatalok megszólítása mindkét szervezet – és az erdők elemi érdeke. A szövetségkötésre alkalmasabb időpont nem is lehetett más, mint az év 40. hete, vagyis az Erdők Hete. – mondta Kiss László, az Országos Erdészeti Egyesület elnök vezérigazgatója.

A Magyar Cserkészszövetség kis közösségek kialakításán keresztül végez vallásos ifjúsági nevelést. Ehhez a nevelési programhoz több pedagógiai módszert is felhasználnak, amit ők „cserkész-módszernek” neveztek el. Ezek között találjuk a cserkész törvényt, a fogadalmat, a kisközösségeket, az örsöket, a magyar nemzeti hagyományok ápolását. A sok együtt töltött idő, a kirándulások, feladatok, a közös tanulás sokszor életre szóló barátságokat kovácsolnak, és ezekből a barátságokból nem ritkán házasságok köttetnek, családok teremnek. – erről beszélt Bedekovics Péter, a Magyar Cserkészszövetség elnöke.

Két olyan szervezet együttműködéséről van szó, amely azt a célt tűzte ki, hogy az erdőnek a természetességét őrizzük meg – hangsúlyozta dr. Rétvári Bence államtitkár, országgyűlési képviselő a két szervezet együttműködési szerződésének aláírását üdvözölve.