Bácsi Róbert László fotóművész elsőként állította ki képeit a szentendrei PhotoLab kiállítótérben, ahol kizárólag fotográfiai tárlatokat rendez a Ferenczy Múzeumi Centrum. A fotóművész első egyéni kiállításán öt hosszútávú fotóprojekt került fókuszba, melyek az egyéni szabadság megélésének témája köré rendeződnek.

A március végével zárult fotótárlat után a Pócsmegyeri Karinthy Ferenc Könyvtárban „ A szabadság gesztusai” címmel tartott előadást.

Bácsi Róbert László számos díj nyertese, André Kertész-nagydíjas, Munkácsi Márton-díjas, 2008-ban Junior Príma Díjjal tüntették ki, háromszor nyerte el a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat, 2020-ban Capa-ösztöndíjas lett. A Capa-nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot.

Egy interjúban a Szentendrén élő Bácsi Róbert László fotóművész így fogalmazott: Az mindig fontos volt számomra, hogy ha elutazom fotózni egy anyagot, akkor olyan mélyen épüljek be az adott helyen az emberek életébe, amennyire csak lehetséges, így az alap volt, hogy ezt a képességet elsajátítsam. Minden alkalommal sokat tanulok, és talán változom is egy-egy utazás alkalmával. Ezeket természetesen próbálom itthon beépíteni az életembe, de hosszú távon ez néha nehéz, mert annyira más az itthoni lét. Az sokszor eszembe jut, hogy hálásak lehetünk, hogy itt élünk, bár gyakran ezt nem így érezzük, azért nagy szerencsénk van.