Első fellépésük Besh o droM néven 1999-ben a Diákszigeten akkora sikert aratott, hogy még ugyanazon a fesztiválon többször is zenéltek. A kezdetektől fogva koncerteztek külföldön is. Először Angliában, Franciaországban és Olaszországban, később Spanyolországban, Németországban, majd Európa többi részén.  2003-ban eljutottak a tengeren túlra is, ahol rögtön első alkalommal a Montreali Jazzfesztiválon 35 ezer ember előtt hatalmas sikert arattak. Abban az évben ott ők nyerték el a fesztivál Best of címét. Az ezt követő években eljutottak Mexikóba és Ausztráliába is. A gyökerek azonban a sváb közösségbe, sőt Dunabogdányba vezetnek vissza.

 A 22 évvel ezelőtti spontán megalakulás és több tagcsere után ma Barcza Gergő, Pettik Ádám  Sidoo Attila ,Csurkulya József , Somos Péter és  Kaszai Lili jelenti azt a márkanevet, ami Besh'o Drom néven íródott bele örökre a világzene aranykönyvébe. Első lemezük, a Macsó hímzés platinalemez lett és egyedüli magyar lemezként felkerült a Magyar Narancs 2000. évi 15-ös world music listájára. Nevük – ami lovári cigány nyelven annyit tesz: „Üld meg az utat!” – vagyis indulj el! -   mára egyet jelent a fékevesztett ritmus- és dallam-kavalkáddal, virtuózitással kezelt hangszerekkel, garantáltan jókedvre derülő, táncra perdülő közönséggel. Nem történt ez másként Dunabogdányban sem.

A Besh o droM zenekar spontán alakult, nem előzte meg tagtoborzás, közös tanulás. Látszólag össze nem illő emberek, látszólag össze nem illő zenei stílusokat vegyítettek igényes türelmetlenséggel. A Besh o drom stílus- és védjeggyé vált fennállása 22 éve alatt.