Egy idős leányfalui férfi 2019. november 30-án kora délután közlekedett személygépkocsijával Tahitótfalun, amikor a Szentendrei úton három előtte haladó kerékpáros előzésébe kezdett. A manőver közben járműve oldalával elsodort két biciklist, akik  felborultak és megsérültek.

A rendőrök a helyszínen a 62 éves járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért kettős mintavételre előállították. A levett minták vizsgálatára kirendelt szakértő véleménye szerint vérében 1,86 g/l ezrelék, vizeletében 2,31 g/l ezrelék volt az etil-alkohol koncentráció. Az értékek alapján a férfi a baleset okozásakor közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A balesetben megsérült két kerékpáros töréses, zúzódásos sérüléseinek orvosszakértői vizsgálata egyiküknél enyhe értékű maradandó fogyatékosságot állapított meg, mivel a farokcsont törése félficammal gyógyult. A másik sérültnél közepes fokú maradandó fogyatékosság alakult ki - a jobb kulcscsont töréssel összefüggésben vállízületi mozgásbeszűkülés következett be.

A most 62 éves sofőrt maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán először nem tett vallomást, majd írásban részletesen beismerte a terhére rótt cselekményt.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a sofőr ellen folytatott büntetőeljárást befejezte, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

 

vad-szendre-ittas2.jpg

vad-szendre-ittas1.jpg