Cookie Consent by Free Privacy Policy website
2020 Nov 16 19:39

DUNABOGDÁNY - Óvodaépítés

Elindult az új óvodaszárny építése Dunabogdányban. A kivitelező Pesti Építő Zrt. november 16-án átvette a munkaterületet és ezzel elkezdődött a jövő nyárig tartó építési folyamat.
 
Mint arról már kobábban beszámoltunk, a Dunabogdányi Német Nemzetiségi Óvoda bővítésére, felújítására 371 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat. A beruházás során lebontják a régi, kétcsoportszobás épületet, helyette egy új, háromcsoportszobás építmény létesül a kigészítő helyiségekkel, melegítőkonyhával, szülői fogadó előcsarnokkal. A támogatás a bútorok, berendezési tárgyak, informatikai és kommukációs technológiai eszközök beszerzését is finanszírozza.  A fejlesztés eredményeként 24 új férőhellyel bővül az intézmény.
 
A régi épület bontása november 17-én kezdődött először kézi munkaerővel, ezt követően gépekkel folyik a munka, ez idő alatt a gyermekek biztonsága érdekében, rendkívüli szünetet rendelt el az a falu és az intézmény vezetője - tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat internetes felületein Schuszter Gergely, Dunabogdány polgármestere.
Külön köszönetét fejezte ki az óvoda dolgozói és a településüzemeltetés munkatársai részére, amiért két nap alatt a bontásra ítélt épületet kipakolták, a szükséges berendezési tárgyakat elszállították.

A polgármester kéri, hogy minden lakos legyen elővigyázatos az építkezés környékén.

 

Látványterv: Félegyházi András tervező

 

Előző Pócsmegyer - Gyuri doki tanácsai 2020 Nov 16 Következő A tahitótfalui óvoda vezetőjének kérése a szülőkhöz 2020 Nov 17
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be

Támogatók: