Nagy érdeklődés kisérte a Dunakanyar Kortárs Zenei Fesztivál indulását.  A regionális koncertsorozaton kortárs, élvonalba tartozó magyar zeneszerzők művei csendültek fel a Dunakanyar legkülönfélébb helyszínein; így a visegrádi királyi palota Herkules-kútjánál, a Dunabogdányi Nepomuki Szent János-templomban vagy a dunabogdányi szabadstrandon, ahol Kutrik Bence, Dunabogdányban élő zeneszerző, a fesztivál szervezője köszöntötte a közönséget.

A Sonus ütő-együttes  koncertje törzsi hangulatot idézett fel, atmoszférájában a kőkorszak és az őserő is tapinthatóvá vált.

A fesztiválon rangos hazai zeneművészeti alkotásokon keresztül mutatták be a szervezők a magyar kortárszene sokszínűségét és elismertségét.  Ez nemcsak a közönségnek, de a szervezőknek és az előadóknak is újdonságot jelentett.

Kutrik Bence, a koncert és a fesztivál szervezője szerint a kezdeményezés elérte célját, a kortárs zenét játszó művészek előadása igenis nagy érdeklődésre talált. Amikor beesteledett és a dunabogdányi szabadstrandon máglyák gyúltak, a dobok ritmusa felidézte azt a hangulatot, ami évszázadok vagy évezredek óta sajátja az embernek.

Az egy hetes Dunakanyar Kortárs Zenei Fesztiválon olyan neves előadókkal találkozhattak az érdeklődők mint Balga Gabriella a Magyar Állami Operaház magánénekese, vagy a Nyíregyházi Cantemus Gyermekkar.