A Szentendrei-sziget déli részén fekvő település azért vétózta meg a forgalomba helyezést, mert a kormány nem váltotta be azt az ígéretét, mely szerint egy kisebb hidat is építenek a település és a 11-es főút között. Annak megépítése azonban elmaradt, helyette egy olcsóbb gyalogos hidra kapott ígéretet Szigetmonostor. A község lakossága ezért 2009-ben népszavazáson erősítette meg, hogy nem mond le eredeti igényéről.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság idén április végén visszavonta a Megyeri Híd ideiglenes használatbavételi engedélyét, amelynek egyik oka az volt, hogy nem készült el az építési engedélyben foglalt közlekedési kapcsolat Szigetmonostor és a 11 út között. A forgalom azonban továbbra is legálisan haladhat át a hídon, mivel a Megyeri híd építtetője, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megfellebbezte a működési engedély visszavonásáról szóló határozatot.

Azért, hogy a híd lezárására ne kerüljön sor, illetve mielőbb megkapja a végleges használatbavételi engedélyt Molnár Zsolt polgármester egyeztető fórumot hívott össze, melyen Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár és Hadházy Sándor országgyűlési képviselő vett részt.