Az egykori NB1 labdarúgó Batári Csaba és felesége, az NB1-es extraligás röplabda játékos Balázs Erzsébet által vezetett Dunakanyar SE fő célja a gyermek- és ifjúsági sport fejlesztése, elsősorban a röplabda és a labdarúgás területén. Az Egyesület szervezett keretet biztosít a gyermekek és fiatalok számára a szabadidős- és sport tevékenység folytatásához.

A karbantartás mellett az egyesület vállalta, hogy pályázatok útján fejleszti a sportlétesítményt, melyhez az önrészt az önkormányzat biztosítja.

 Az úgynevezett látványsportágnak minősülő labdarúgás kiemelt támogatási alapjából 12 millió forintot nyert pályázaton az egyesület. Az összegből felújították a labdarúgópálya füves felületét.

Az épületre új nyílászárókat szereltek fel, a teljes homlokzatot hőszigetelték, felújították a fűtési rendszert, az elektromos hálózatot és a vizesblokkokat, valamint új iroda-szertárat alakítottak ki.

Sajtos Sándor polgármester elmondta, azokra a gyerekekre és felnőttekre is gondolnak, akik nem egyesületi keretek között szeretnének sportolni. Tótfalun és Tahiban is tervezi az önkormányzat, hogy kialakít egy szabadidős parkot.