Fiatal furulyások töltötték meg a visegrádi Mátyás Király Múzeum dísztermét május elején, hiszen már 15. alkalommal szervezte meg az Áprily Lajos Általános Iskola a Furulyatalálkozó nevű eseményt. Ezen az alkalmon a környék zeneiskoláiból érkeznek ifjú furulyán tanuló muzsikusok, hogy bemutassák tehetségüket egymásnak.

Stefanich Klára, az iskola igazgatója köszöntötte az egybegyülteket, elmondta sajnos a pandémia miatt, 2 év kihagyással tudták csak megrendezni az alkalmat, ezenkívül kiemelte, hogy különösen fontosnak tartja a zenepedagógusok munkáját, ezekben az időkben, hiszen felnőttek és gyermekek egyaránt a virtuális térben élik az idejük nagy részét, épp ezért nélkülözhetetlenek az ilyen személyes találkozások, ahol kapcsolatokat lehet teremteni.

Az eseményen részt vett továbbá Szabó Ferenc Visegrád város jegyzője, aki az önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket és Schandl Jánosné a német nemzetiségi önkormányzat részéről.

A hallgatóság 15 produkciót hallgathatott végig a visegrádi iskolán kívül még többek között a pomázi, budakalászi, tahitótfalui, dorogi és szentendrei zeneiskolások tanulóitól. A találkozó végén minden fellépő emléklapot és a visegrádi bobpályára szóló jegyet vehetett át.