A homokvárépítő versenyen különleges díszítéssel és formákkal épültek a bástyák és a sáncok. Ezt követően a vízen sárkányhajó verseny, a parton pedig strandröplabda-bajnokság kezdődött. A délután is folytatódó sportprogramok íjászbemutatóval zárultak. Azok, akik inkább kulturális programokra vágytak a település több helyszínén csillapíthatták arra irányuló étvágyukat. A főtéren a sváb konyha ízeivel ismerkedhettek a látogatók, egész napos kiállítás nyílt a Dunakanyar képzőművészeti Egyesület tagjainak alkotásaiból, a Baba parkban pedig elültették az egy éven belül született gyermekek rózsáit. A településen már hagyományosnak számító program Medvigy Miklós gitárjátékával kezdődött.

Miután Hutter Jánosné polgármester elmesélte Gróf Apponyi Franciska és a zebegényi Virágegylet történetét külön szólított minden egyes gyermeket anyakönyvi és választott növény vagy állat nevén, majd a szülők elültették csemetéiknek a rózsatöveket, amelyek mellett táblácskán szerepel tulajdonosának neve.

A Bárka Mini Galériában a nap folyamán horgolás kiállítást láthattak a látogatók. A megnyitón Hutter Jánosné polgármester elmondta, idén először nemcsak a civil szervezetek szervezik a Zebegényiek napja programjait, hanem egy fiatal édesanyákból álló csapat elhatározta, hogy egy kiállítás keretében megmutatja alkotásait.

Az önkormányzat parkjában a sportversenyek eredményhirdetését követően táncházba várták a lakosságot. A lépéseket Tóth Zoltán mutatta, miközben Bencze Matyi és zenekara húzta a talpalávalót.

Este Paulisinecz Sára, Constantinovits Miklós és Constantinovits-Csóka Sarolta számolt be El Canino-i zarándokútjukról. Előadásukat az út során készített képeikkel illusztrálták. Krebsz Gábor, a Zöld Panoráma Közhasznú Egyesület tagja, a település alpolgármestere kiemelte, a rendezvény már évek óta a civilszervezetek összefogásával valósul meg.