A jelmezes felvonulók Tahitótfalu Szentendrei-szigeti részén, a Hősök terén gyülekeztek és innen indultak élen a kiszebábokkal, kezükben színes szalagokkal, sípokkal és egyéb zajkeltő eszközökkel a Tildy-híd irányába, hogy azon keresztül átkeljenek a Dunán. 

Már hagyomány az is, hogy a híd közepén megállnak a felvonulók, itt meggyújtják a bábokat és a vízbe hajítják. A babona szerint a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bajtól. Sok helyen gondűző cédulákat is tűznek a kiszebabára, a papírokra azt írják fel, hogy ki, mitől szeretne megszabadulni.  A báb égetése közben tavaszköszöntő versikéket mondanak és dalokat énekelnek. 

A tahitótfalui téltemető farsangi felvonulás résztvevői a hídról a Termelői Piac területére vonultak, ahol kezdetét vette a jelmezbemutató. A résztvevőket Béres Gabriella művelődésszervező kérdezte jelmezükről. 

Már hagyomány az is a tahitótfalui felvonuláson, hogy eredményhirdetéssel, ajándékosztással és fánkevő versennyel zárják a rendezvényt. A finom farsangi édességet nehezített körülmények között kell elfogyasztaniuk a bátor jelentkezőknek.