A kisoroszi nyugdíjasklub nevében Németh József fafaragó a köszönet mondás fontosságáról beszélt.  Ezt követően Vanyák Dóra Michel Legrand Az idősek tisztelete című versét mondta el, majd Orosz Attila szólaltatta meg a település tárogatóját.

A kisoroszi óvodások mondókával és énekkel, az iskolások pedig rajzzal, virággal és verssel köszöntötték nagyszüleiket.  Szárazné Fehér Tímea az Áprily Lajos Általános Iskola kisoroszi tagiskolájának vezetője egy tanulságos történetet olvasott fel a közönségnek.

Nádasdy-Csontos Elek polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek az idősek napi rendezvény megszervezésében, majd Szent István király fiához, Imre herceghez intézett az idősek felé fordulásra felszólító intelmet idézte. Ezt követően a polgármester üdvözölte a település két legidősebb lakóját. A férfiak közül a távollévő Hrubos János a korelnök, az asszonyok közül pedig a 96 éves Bruder Béláné, akit virágcsokorral köszöntött Nádasdy-Csontos Elek és Németh József. A rendezvény meglepetés fellépője Straub Dezső Jászai Mari-díjas színművész volt. A táncdalénekesként és komikusként is elismert művész elmondta, családjának 1967 óta van Kisorosziban nyaralója, úgyhogy a nézőtéren mindenfelől ismerős arcok köszönnek rá. A színész humorával és énekével kitűnő hangulatot teremtett a kisoroszi művelődési ház udvarán.