Cookie Consent by Free Privacy Policy website
2022 Ápr 02 18:00

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt Vitályos Eszter vendége Szentendrén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt a vendég dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, képviselőjelölt a térség fejlesztési koncepcióját bemutató fórumán Szentendrén.

Vitályos Eszter lokálpatriótaként, a Dunakanyar régió lakójaként és országgyűlési képviselőként is a párbeszédet, az egymással folytatott kommunikációt a kölcsönös bizalom zálogának tekinti.  Az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetség alapítójaként a választókerület mind a 17 településén személyesen találkozott a térség lakóival, személyesen számolt be a közös munka eredményeiről és a Dunakanyar fejlesztésének lehetőségeiről. Az államtitkár egyik legfontosabb eredménynek azt nevezte, hogy a Pest megye hivatalosan is levált a fővárosi régióról, ezáltal sokkal több európai uniós támogatásra van kilátás a következő években, mint korábban.

A stratégiai fórum vendégeként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt az ukrán háborús konfliktus okozta veszélyekről, gazdasági hatásairól. Elmondta, a magyar kormány álláspontja világos: hazánknak a háborúba semmilyen szinten sem szabad belesodródnia, ennek a legkisebb kockázatát is el kell kerülni.

Előző Szentendre - Dömörkapu Rengeteg 2022 Ápr 01 Következő Milyen volt az ősi Magyarország? - Grandpierre Attila könyvbemutatója Zebegényben 2022 Ápr 02
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be

Támogatók: