Cookie Consent by Free Privacy Policy website
2018 Dec 29 23:43

Színjátszás - A Helyet az ifjúságnak! című darab bemutatója

Új darabot mutattak be december elején a helyi közösségnek a dunabogdányi fiatalok. Az előadás nagy sikert aratott, dupla teltház előtt játszottak a helyi amatőr színjátszók. Diákok, családos felnőttek szerepeltek a 30-as években játszódó vidám darabban, amelynek mondanivalója ma is aktuális - mondta el Liebhardt András.

Dunabogdányban a színjátszásnak nagy hagyománya van. 100 évvel ezelőtt már játszottak népszínműveket a dunabogdányiak, felnőttek és gyerekek egyaránt szerepeltek a darabokban. Passiójátékokat is rendszeresen bemutattak, továbbá színműveket, operett előadásokat is játszottak, akkoriban a katolikus legényegylet keretein belül működött a színjátszás. Hock Ferenc festőművész volt az egyik motorja a 40-50-es években, később Varsányi Viola, majd Theiszler Mária, Mundiné Bocskai Zsuzsanna karolta fel a színjátszást, az utóbbi évtizedben pedig a Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesületnek köszönhetően mutatnak be darabokat Dunabogdányban.

Előző Az adventi hét és a Fonalvarázs című kiállítás megnyitója 2018 Dec 29 Következő 50 éve alapították a Pilisi Parkerdőt 2019 Jan 10
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be

Támogatók: