Ennek egyik állomásaként ültették el október végén Szentendrén a Férfi Felelősség Fáját, amely a férfi értékek nélkülözhetetlenségére és a férfiak jövőteremtő felelősségére hívja fel a társadalom figyelmét. A tervek szerint a Kárpát-medence minden helységében ültetnek egy-egy fát, melyek mintegy szimbólumrendszert alkotva jelentenek motivációt a férfiaknak. 

Bedő Imre elmondta a férfiak manapság alábecsülik a családban betöltött szerepüket. Azt gondolják, hogy a gyereknevelés mindig női feladat volt, pedig a magyar kultúrkörben a férfiak is aktívan részt vettek a gyermekek nevelésében, csupán az utóbbi évtizedekben vonták ki magukat alóla. Problémát jelent az is, hogy mivel a pedagógia többnyire női szakmává vált, a gyerekek úgy nőnek fel, hogy nincs előttük férfi példa, ezért a tévében és a magazinokban látott mintákat próbálják követni. A mai oktatási rendszer arra neveli a diákokat, hogy a munka világában tudjanak tájékozódni, viszont a családi-magánéleti boldogulás nem szerepel sehol a tananyagban. Félegyházi András polgármester kiemelte: férfinak és nőnek együtt kell megvalósítania a teremtő művet. A férfi teremtő- és a női megvalósító-, kibontakoztató erő együtt adja azt az egységet, amely értéket tud továbbadni a jövőnek. 

A rövid beszédeket követően Bedő Imre és Félegyházi András közösen elültettek egy szép kocsányos tölgyet, Visegrád Férfi Felelősség Fáját. A Férfiak Klubja idén ősszel összesen 25 fa elültetését tervezi, ám a programot jövőre folytatják. A követekező helyszín szintén a Dunakanyarban lesz, ugyanis november 29-én Leányfalun lesz ültetés.