Már 2. éve a település egyik legszebb helyszínén tartják az eseményt a visegrádi Királyi Palotában. A fesztivál kezdetén még ugyan egy napos rendezvény volt, de hamar kinőtte magát és a rock zenéért rajongók már két napig hallgathatják a műfaj képviselőinek koncertjeit.

A hétvégén összesen 11 zenekar képviselte a rock-blues műfajt. Pénteken az Escape My Shadows és a Tulpa nyitották az eseményt, majd a Mudfield zenekar játszott. Őket a „A Dal” című műsor egyik felfedezettje a Leander Kills nevű formáció követte. A pénteki nap a Guns’n Roses dalaival zárult a Dust’N Bones zenekar tomácsolásában.

A szombati fesztiválnap délelőttjén a vadételeké volt a főszerep. A már hagyománnyá vált főzőversenyen, a Pilisi Parkerdő Zrt.biztosította a hús alapanyot, melyből most 7 csapat alkotott különféle ételeket.

Délután a klasszikus rock világában merülhettek el a kilátogatók. A Telegram, a The Trousers és a Koral Tribute Band kezdett, majd a házigazdának számító Tűzkerék Xt zenekar játszott. Az esemény egyik fénypontja a legendás Lord együttes koncertje volt, majd a 9. Visegrock fesztivált az Old Trappers zenekar zárta.