A Leander Kills nevű formáció egy magyar metálegyüttes, amely Köteles Leander szólóprojektjeként indult 2015-ben, a Leander Rising feloszlása utánA zenekar 4 főből áll, Köteles Leander az együttes frontembere, ezenkívül zongorán és basszusgitáron is játszik, Jankai Valentin a dobért felelős, Czifra Miklós és Vermes András pedig a gitár mesterei.

2016-ban jelent meg első albumok Túlélő címmel, majd  a rákövetkező évben az Élet és halál előtt elnevezésű, mely megjelenésekor vezette a Mahasz Top 40 lemezeladási listát és azóta több, mint 4000 példányban kelt el és 2018-ban megszerezte a platina minősítést. A harmadik Leander Kills album 2019. február 28-án jelent meg Luxusnyomor címmel, és rögtön az 1. helyre került a Mahasz lemezeladási listáján.

A Leander Kills többször is szerepelt az Eurovíziós Dalfesztivál magyar résztvevőjét kiválasztó A Dal című tévéműsorban, de nyerniük egyszer sem sikerült. 2017-ben az Élet, 2018-ban a Nem szól harang, 2019-ben a Hazavágyom című dalukkal versenyeztek.

Köteles Leander elnyerte az év férfi előadójának járó Petőfi Zenei Díjat 2022. januárjában. A Leander Kills zenekar fellép az ország legnagyobb fesztiváljain és nem csak Magyarországon de külföldön is több helyen koncerteznek.