Mint ismeretes Hutter Jánosné elhúzódó betegsége miatt lemondott polgármesteri tisztségéről. Jelenleg Ferenczy Ernő alpolgármester kezében van az irányítás az október 2-ai időközi polgármesterválasztásig.

A hétfő esti fórumon mind a négy jelölt bemutatkozott. Dr. Biró Gyula György, Parádi Katalin, Krebsz Gábor és Faludiné Kmetty Éva számára 6-6 perc állt rendelkezésre, majd ezt követően a lakosok tették fel kérdéseiket, melyre 3-3 percben válaszolhattak a jelöltek.

A több mint kétórás rendezvény végén mind a négy jelölt zárszavában elsősorban arra kérte a lakosságot, hogy minél többen menjenek el szavazni, fejezzék ki véleményüket, hiszen minél többen elmennek szavazni, a leendő polgármester annál nagyobb felhatalmazást kap a település választópolgárai részéről.

Az időközi polgármesterválasztás tehát október 2-án vasárnap reggel 6 órától 19 óráig tart, addig adhatják le voksukat a választópolgárok. A jelöltek bemutatkozása írásban is olvasható a helyi sajtó választási különszámában, valamint az önkormányzat internetes felületein.