Elmondta, ez már a harmadik könyve az irodlami folyóiratokban 1992 óta rendszeresen publikáló költőnek. 2003-ban Átkelek a dumán, 2010-ben pedig Törött, de hiánytalan címmel jelent meg kötete. Mile Zsigmond Zsolt verseiben dominánsan van jelen a tájköltészet és a hazaszeretetre való utalás – hangsúlyozta a szerkesztő.

Bár Mile Zsigmond Zsolt költeményei között van néhány szabadvers, zömükben formaversek, amelyekre jellemző a zeneiség – emelte ki Erős Kinga, majd hozzáfűzte, hogy Mile Zsigmond Zsolt egyes versei dalszövegszerűek, akár meg is zenésíthetőek. A költészet és a zene szorosan összefügg és e két művészet iránti szeretet, mondhatni kéz a kézben fejlődött ki nála. 

Az Örökös zene című kötet három versciklust tartalmaz. Az első, Szigetelj el önmagamtól című részben a hazával, tájjal kapcsolatos költemények találhatóak.

A második versciklus a Folyik az ég címet viseli. A benne található írások valamilyen hiányból, veszteségélményből táplálkoznak. Közeli hozzátartozók, a nagymama és az édesanya elvesztése, a gyász és a feldolgozás lelki folyamatai hozták világra ezeket a költeményeket.

A Dűlőutak szerzetese című harmadik versciklusba válogatott művek, kicsit felfelé néznek, kicsit befelé néznek, egy útkeresést rajzolnak ki, és erősen érződik bennük Mária jelenléte – mondta el Erős Kinga.

A könyvbemutató során Mile Zsigmond több költeményét is felolvasta a közönségnek, a rendezvényt pedig egy csángó népdal eléneklésével zárta.