A bogdányi piac szervezésével az önkormányzat tavaly nyáron bízta meg Borda Istvánnét, Dániel Rékát és Kammerer Szilviát, akik július elejétől minden hétvégén kirakodó vásárt, a hónap első szombatjain pedig tematikus piaci napot rendeztek. Ezek programjait szeptemberben a sör, októberben a szüret, decemberben pedig az adventi időszak hagyományai köré szervezték, amikor finom falatokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenével, illetve előadásokkal várták a vásári közönséget.

Az idei első piacra elhozták színes portékáikat a környék kézművesei és a kora tavaszi alkalmon számos termelő is megjelent, akiknek többek között virágpalánták, különféle száraztészták, szörpök, lekvárok, savanyúság, méz, sajtok és számos más ínyencség alkotta kínálatát. A hivatal dolgozói a palacsinta mellett hot dogot is sütöttek, amelyhez a virslit a Borda Húsbolt ajánlotta fel. A húsvéti ünnepekhez közeledve tojásokat díszítettek a gyerekek, akik többféle technikával festették az újjászületés szimbólumát. A kézműves-foglalkozás vezetését Gräff Alberné óvodavezető mellett ezúttal két gyakornok óvónő, Borosjenői Kitti és Vogel Zsanett segítette. A festett tojásokat zsűri értékelte, a legszebb alkotásokért az általános iskola 2. osztályos tanulói kaptak oklevelet, Knáb Lászlóné kézműves szakkörösei pedig különdíjban részesültek. Az elkészült műveket végül ágakra aggatták a gyerekek, a feldíszített tojásfa az önkormányzat kapuját díszítette az ünnepek alatt.

A következő tematikus piaci nap április másodikán lesz, amelyet a dunabogdányi nemzetiségi tánccsoport szervez majd – tudtuk meg a polgármestertől.