2021 Júl 30 18:26

Szennyeződés érte a Dunát a Garam folyó felől

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Mérőközpontja által a 2021.07.28-án a Duna szobi szakaszán (Ipoly torkolata alatt) bal és jobb parton, illetve a sodorvonalban vett vízminták vizsgálati eredményei a Dunán a szokásostól eltérő adatokat nem mutattak, a vízminőség kielégítő, a jelenlegi hidrológiai körülményeknek (levonuló árhullám) megfelelő.
A működési területével érintett vízügyi igazgatóságok fokozott vízminőség-figyelőszolgálatai a Garam torkolatában, illetve a Duna folyam alsóbb szakaszán szennyezésre utaló nyomokat nem észleltek. Számításaink szerint a vízáramlási sebességeket és a vízhozamokat tekintve a Garamon a torkolat felett mintegy 130 km-re történt eseménnyel érintett víztömeg jelentősen felhígulva érkezhetett a Dunához, melynek a Dunán jelenleg mérhető vízhozamok az esetleges szennyezés több százszoros hígítását biztosítják.
A Duna vizének fürdésre való alkalmasságának megítélése a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának hatásköre.
Előző Elindul a Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonal felújításának tervezése 2021 Júl 22 Következő Országos tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe! 2021 Júl 31
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be

Támogatók: