Nagyházu Miklós, Tahitótfalu Önkormányzata Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke 2002-es megválasztása óta szervez lakossági szemétszedést a településen. Elmondta, hogy általában két központi rendezvényhez csatlakoznak, a Föld napjához és a Te szedd! mozgalomhoz.

A tavalyi és az idei szemétszedéseket nem a megszokott módon tudták megrendezni, a járvány miatt nem lehetett összegyűlni, csapatokban hulladékot szedni, ezért újfajta szervezési módot alkalmaztak.

"Az internet a facebook segítségével hirdettük meg ezt a rendezvényt és azt találtuk ki, hogy mindenki aki erre a megmozdulásra jelentkezik, a saját lakókörnyezetében, vagy az általa választott terülten tehesse meg ezt a szemétgyűjtési akciót és úgy tűnik, az idei év tapasztalatait már tudva, hogy ez a szervezési mód lesz a követendő példa későbbiekre is, a pandémia időszakán túli időszakot nézve, mert sokkal jobb a kedv és sokkal többen gondolják úgy, hogy az a környzezet, az kedves legjobban számukra, ahol élnek és azt szeretnék megtisztítani."

Nagyházu Miklós elmondta, hogy az idei volt a legnagyobb megmozdulásuk, több mint 50-en vettek részt, 12 kisebb-nagyobb csoport jelentkezett. Voltak 2 fős családok és 10 fő fölötti csapatok is. Két 6 köbméteres konténert töltöttek meg a szemétszedők, ez is rekordnak számít az elmúlt évekhez képest.

Várhatóan ősszel is szerveznek szemétszedést, csatlakozva az országos akcióhoz. Az iskola is évről-évre kiveszi részét, de a tanulók külön alkalommal gyűjtik a szemetet. Nagyházu Miklós kiemelte, szívesen fogadnak minden intézményi vagy egyéni kezdeményezést.