A 33 szobával, Wellness részleggel, bowling pályával és egy csaknem 150 négyzetméteres, többfunkciós teremmel bővülő szálloda új szárnyában kerekes székkel is kényelmesen lehet majd közlekedni. A csak mozgáskorlátozottak számára kialakított helyiségeken túl minden fürdőszobát úgy alakítanak ki, hogy mobil eszközökkel felszerelve mozgáskorlátozottak és idősebb vendégek is kényelmesen használhatják.

Zeller Tibor, a hotel tulajdonosa a visegrádi képviselő-testületnek tartott tájékoztatójában elmondta, hogy a bővítéssel gazdaságosabban fog majd működni a szálloda, mert a rendelkezésre álló terek – pl. parkoló, étterem – befogadóképessége jóval nagyobb, mint a szállodáé. Most 40 szoba van, jövő év közepétől 73, köztük több egybenyitható, családok számára is kényelmes szoba várja a vendégeket. A 150 milliós beruházás egyébként a KMOP Kereskedelmi Szálláshelyek Fejlesztésére kiírt pályázatából zajlik. A támogatás 45 százalékos intenzitású, az összeg több mint felét részben saját forrásból, részben hitelből kellett előteremteni – mondta Zeller Tibor.

A képviselők foglaltsággal kapcsolatos kérdésére a tulajdonos elmondta, hogy a tapasztalatok szerint ebben a gazdasági helyzetben a szállodákat nem lehet privát vendégekkel megtölteni. Éppen ezért támogatni kell a nagyobb rendezvényeket, amiket Visegrád szervez, illetve melyeket a városba akarnak hozni. Zeller Tibor példának a július 13. és 16. között megrendezett íjász világbajnokságot hozta fel, ez idő alatt ugyanis a város összes szállodájában teltház volt. Ez közös érdek, hiszen az önkormányzat a vendégek után idegenforgalmi adót kap, ez Visegrád idei költségvetésében majdnem 50 millió forinttal szerepel. A város egyébként nagy hangsúlyt fektet az idegenforgalom fejlesztésére. A helyi turisztikai szereplőkkel – irodákkal, szállodákkal összefogva egy úgynevezett Turisztikai Desztinációs Menedzsment pályázat keretében turisztikai információs iroda nyílik majd Visegrádon – tájékoztatta televíziónkat Dobri Imre alpolgármester.