Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Közélet 2023 Máj 16 13:10

A német testvértelepülés óvónői tettek látogatást Dunabogdányban

Dunabogdány fontosnak tartja a kapcsolattartást testvértelepüléssel, Leutenbach városával. Már évek óta kiterjed ez a kapcsolat a leutenbachi és a dunabogdányi óvodákra is. Kétévente van lehetősége 2-2 pedagógusnak ellátogatni egymáshoz. A COVID helyzet miatt egy hosszabb szünet után ismét vendégül láthattak a dunabogdányiak két óvodapedagógust. A délelőttök folyamán a csoportokszobákban játszottak a gyerekekkel, megnézték hogyan telnek a mindennapjaik és betekintést nyerhettek a dunabogdányi óvónők munkájába is.  Délutánonként a német nemzetiségi óvónők terveztek nekik programokat Visegrádra, Szentendrére és Budapestre.
A vendégek nyitottak voltak mindenre, barátkoztak a gyerekekkel, a dolgozókkal.
A beszélgetések során megállapították, hogy mennyivel másképp működnek a német óvodák, mint itt Magyarországon. Abban kölcsönösen egyetértettek a vendéglátók és a vendégek, hogy ez a látogatás évente is jó lenne, így minél több tapasztalatot szerezhetnének egymástól - olvasható a Dunabogdányi Német Nemzetiségi Óvoda tájékoztatójában.
Előző Visegrádi Energiaesték - Omaszta István előadása a hőszivattyús fűtési rendszerről 2023 Máj 16 Következő Idén is megszervezték a Horányi György gyalogos teljesítménytúrát és terepfutást Dunabogdányban 2023 Máj 17
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be

Támogatók: