Tahitótfalu, Vác. Szentendre, Salgótarján, Pomáz, Páty, Pécel, Őrbottyán, Gyöngyös, Érd, Gödöllő, Fót, Szokolya, Budakeszi, Biatorbágy, Törökbálint településekről érkeztek résztvevők. A kórusok mindegyike egy-két énekkari művel készült, 3-4 percben adtak ízelítőt gazdag repertoárjukból.

Árvavölgyi Béla lelkipásztor a Református Gyülekezeti Hírekben a kórustalálkozó szellemiségét így fogalmazta meg: Az egyházmegyei kórustalálkozó nem versengés, hanem közös, emelkedett szolgálat a mi Üdvözítő Istenünk dicsőségére.

Idén Tahitótfaluban a tizennyolc fellépő, mintegy két órán át énekelt, ezt egy orgonakíséretes kánon követte: Gárdonyi Zoltán református zeneszerző „Légy hív mindhalálig” című műve. Az összkari művet Vizi István vezényelte, aki az egyházmegye ének-zeneügyi előadója és pátyi lelkipásztor, orgonán Németh Pál fóti orgonista-kántor játszott.  

Gárdonyi Zoltán születésének 110., halálának 30. évfordulója esik az idei évre. Ez is magyarázza, hogy több résztvevő kórus repertoárjában szerepeltek a művei. Gárdonyi Zoltán 1906. április 25-én született Budapesten, így a református kórustalálkozó időpontja egy nappal előzte meg az  évfordulót.

Árvavölgyi Béla tahitótfalui református lelkipásztortól megtudtuk, hogy Gárdonyi Zoltán járt Tahiban a Sion-hegyen a református egyházzenei héten előadásokat, kurzusokat tartott. Így nem csak az évfordulónak, a program megrendezési dátumának, de még a találkozó helyszínének is volt Gárdonyi-vonatkozása.

A következő évben a szentendrei református gyülekezet ad majd otthont a kórustalálkozónak.